Fasade i mur

Ta ikke feil jeg kan bygge med tegl. Det tør jeg sige fordi nesten alle husene i Danmark er bygget i tegl. Både som utvendig facade og også innvendig. Akkurat som alle huse er bygget i tre i Norge. Samme er husene bygget i tegl i Danmark. En murt teglstein fasade kan være veldig pen og krever ikke vedlikehold som er tilfellet ved trehuse. Der er i dag mange forskjellige typer av tegl at vælge imellem og her til må der også besluttes et murforbant. Prisen på en teglstein fasade kan variere og bør gjøres av en proff. Ikke forveksle teglsteins muring med venlig leca muring. Jeg utfører teglsteins muring for byggmester, entreprenør og flinke privat kunder. Med hensyn til fundamenteringen før muring, er det viktig også at det bliver gjort ordentligt. I tilfelle utfører jeg også den slags arbeide.

Vinduer/dører

Tidligere har jeg hjulpet en blikkenslager på støre bygg og kan derfor bidrage med de gode løsninger rund vinduer og døre. Se eventuelt blikkenslager løsninger i hovedmenuen.

 

Innvendig teglsteins muring

I Danmark hvor jeg er fra blev nesten alle huse bygget i teglstein. Ikke bare til den utvendige fasade men også de innvendige skillevege og reingmur. De innvendige vege blev da altid vann skurret. Også kaldt for tynn puss. Dette var ofte nødvendigt for at usynlig gjøre de elektriske trekk rør og vann rør. Man kan med fordel sige at med innvendige vann skurrede vege ikke trenges spartles og samtidig tydeligt viser til et ekte teglsteins hus. På trods av det er det dog stadigt dyre enn de vanlige træ og gips vege.

Innvendig teglsteins muring er for kunden som ønsker et komplet teglsteinshus. Og kan se de sjarmerende muligheter. Det kan være kurvet vege. Helt eller delvis muret trappe skakt for eksembelt som sirkelrund eller oval. Eventuelt med en skorstein i senter, hvelvet tak over trappe oppgangen. Ved dører og vinduerne kan der mures segmentbuer, halvcirkelbuer, kurvehanksbuer, spidsbuer og ligestik.

Under vindues karmem mures der typisk et rulleskifte. Det vil sige en teglstein lagt ned på høykant. Eller for eksembelt et langt stykke av enten marmor eller granit.

 

Ringmur

Skal du bygge hus eller garasje, så må man ha en ringmur. Ringmuren omkranser gulvet og tar av for lastene fra bærekonstruksjonen. Leca er landets best kjente grunnmursystem og har gjennom snart 50 år vært en del av den norske selvbyggerkulturen. Hundretusener av nordmenn har i denne perioden spyttet i nevene og murt sin egen Leca grunnmur. Leca er et komplett grunnmursystem med både isolerte og uisolerte blokker. Til lecamur anbefaler jeg det tilhørende fiber puss system hvor der inngår en silikat maling. Alternativt kan også sto puss brukes. Jeg utfører dette enten rett på muren eller på den først limet/monterte isolering. Dette bør gjøres av en fagmand med mange års erfaring på murer arbeide.

 

RT 910

Referanser

murpuss på peis
murpuss på peis
muring av teglstein
Hus klargjort for muring
Hus etter muring
Murhus ferdig resultat
Utført murerarbeide for SL 3-Bygg AS
Støping av betongdekke
Oppsetning av grunnmur til murhuset for SL 3-Bygg
Bygging av grunnmur og fundament
Bygging av murhus i Oslo og Viken
Bygging av murhus i Oslo og Viken
muring med leca og murstein
muring med leca og murstein
mur i rød murstein