O

Støping av Epoxygulv i Oslo og Viken

Hva er epoxy?

Epoxygulv er et belegg av herdeplast. Epoxybelegg har historisk sett blitt benyttet i industrihaller og på andre arealer der det er behov for slitesterke gulv som gir et lettere renhold.  Nå har det blitt mer og mer av denne typen gulv i butikker, frisørsalonger og lignende, fordi det gir en veldig trendy, blank look. I dag installeres også flere av våre gulv-systemer i privathjem. Dette skyldes egenskapene som nevnt over.

Utførelse

Epoxybelegg legges stort sett på betonggulv. Det kan også brukes på tregulv, men det må da legges som et flytende gulv. Dette fordi massen ikke er elastisk, men helt hard, og derfor vil kunne sprekke opp på grunn av bevegelser i treverket. Massen er i utgangspunktet flytende. Den helles ut på underlaget, og fordeles med en sparkel slik at det blir helt rett. Gulvet trenger da noen timer på å herde, før det blir skikkelig hardt.

Vedlikehold

Svakheten med et epoxygulv er at det lett vil kunne ripe. For å unngå dette skal det påføres et topplag med slitesterk polyretanlakk innen 18 timer etter at gulvet har blitt lagt. Hvis man venter for lenge blir overflaten for hard for at lakken kan feste seg. Når lakken er påført vil skader i gulvet bli i lakken og ikke i selve epoxyen, og det lar seg lettere gjøre å forbedre skader som kan dukke opp i fremtiden. Hvor ofte man bør påføre denne lakken avhenger selvsagt av slitasje, men vanlige intervaller vil være en gang hvert tredje år.

Til private hjem

Det er noen som har lagt epoxygulv i sine private hjem, siden det gir en veldig stilig og helt spesiell overflate. Dette er imidlertid ganske sjeldent, og disse gulvene er heller ikke beregnet på private hjem. Siden gulvet blir svært hardt, velger de fleste alternative gulvløsninger til hjemmene sine. Men hvis du er innstilt på å ha et hardt gulv, er det strengt tatt ingenting i veien for at du kan ha det i hjemmet ditt. Vær imidlertid oppmerksom på at epoxygulv er veldig glatt.

Referanser

Epoxygulv lagt i liten garasje
Epoxy i liten garasje